Week 3
  West-Vlaanderens Mooiste, mountainbiken op zaterdag
Omschrijving We fietsen we doorheen Flanders Fields richting Zonnebeke, Ieper en Heuvelland, in een natuurlijk en rustig kader langsheen glooiende wegen doorspekt met schitterende vergezichten. De herinneringen van WO1 zijn steeds nabij.

Recreanten (knooppunten):
<< Toeristische route beschrijving met knooppunten en plan van de route. >>
We verlaten de stad via ‘Het Sterrebos’. De 25km gaat na Beitem richting Moorslede. Langsheen het centrum van Moorslede kom je uit op de Stroroute.

De 50 & 75km fietsen langsheen Dadizele, gekend voor zijn ‘Basiliek’ en zijn ‘Rosarium’, richting het heksendorp Beselare.

De 50km fietst na Geluveld richting het ‘Polygoonbos’, waar de 50 & 75km opnieuw kennis maken met elkaar, richting Zonnebeke. Hou zeker eens halt bij het ‘Passchendale Memorial Park’ in Zonnebeke. Je mag niet vergeten het uitkijkpunt ‘Onze Lieve Vrouwekerktoren’ in het centrum te bestijgen en te genieten van schitterende vergezichten.

De 75km fietst naar Ieper. Onderweg maak je kennis met heel wat oorlogsherinneringen, het provinciedomein ‘De Palingbeek’ en passeer je langsheen ‘Dikkebusvijver’. In Ieper fiets je op de ‘Vesting’ richting de markt waar het beroemde ‘Flanders Field Museum’ is gevestigd. Je verlaat de stad via ‘De Menenpoort’.

Via de stroroute fietsen alle afstanden opnieuw naar het vertrekpunt in Roeselare.

Wielertoeristen:
<< Toeristische route beschrijving met plan van de route. >>
De fietsers gaan op ontdekking in het zuidelijke deel van onze provincie en maken kennis met de gekende wegen van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Het fietstraject is een aaneenschakeling van glooiende landschappen, pittige klimmetjes, verrassende vergezichten en mooie panorama’s. Onderweg kun je zich sportief uitleven op heel wat hellingen: Monteberg, Kemmelberg, Rode Berg, ‘Schomminkel’, Catsberg (FR) en vele andere kuitenbuiters.

De 75km fietst tot aan het West-Vlaamse Heuvelland en de 100, 125 & 150km fietsen dwars doorheen het Heuvelland. De 125km fietst over de ‘Mont Kokereel’ en 150km bedwingt langs meerdere kanten ‘Mont des Cats’, beide gelegen net over de Franse de grens.

Fietsen door het Heuvelland staat synoniem voor een uitdagend parcours in een schitterend decor. Een absolute aanrader voor fietsers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging!

Mountainbikers:
In de 3de week gaan we op verkenning via de Oude Spoorwegbedding Roeselare-Menen naar de streek van Beitem, Ledegem, Moorsele en Gullegem.
De MTB-route is een aanéénschakeling van smalle en vlakke onverharde wegen doorheen de velden en groenzones.
Langsheen de route fiets je doorheen de natuurdomeinen ‘Bergelen’ en ‘de Kleiputten’ en maak je kennis met de heuvels langsheen de E403.

Start en aankomst Museum Koers, Polenplein 15 – 8800 Roeselare
In de nabijheid van je woning:
Je kan inpikken langsheen de route waar je woont
Kostprijs GARTIS
Verzekering Deelnemers die niet-aangesloten zijn bij een wielerfederatie zijn niet verzekerd tijdens het fietsen, aangesloten-leden zijn wel verzekerd.
Je kan jezelf of je familie laten verzekeren bij Cycling Vlaanderen op volgende link:
https://forms.cycling.vlaanderen/WBVvoorjou/Lidworden2018_BS_REC.aspx
Makkelijk de route volgen op je smartphone?
Dat doe je zo.
1) Scan de QR-code in die bij de route hoort. Zo kom je terecht op de kaart-versie van je route op je smartphone.
2) Daar zie je een start-knop rechtsonder op de kaart. Activeer die zodat de kaart je positie volgt en zodat de kaart oriëntatie je rijrichting volgt.

Onderaan zie je statistieken die aangeven hoe snel je fietst, hoeveel kilometer je reeds gefietste hebt langs je route, en hoeveel je er nog moet doen. Als je doorklikt op de cijfertjes krijg je een extra stats-pagina met je gemiddelde snelheid, hoeveel hoogtemeters je reeds onder het rubber hebt en hoeveel je er nog moet doen, je berekende aankomsttijd, je actieve tijd en je totale tijd sinds de start.

Dit werkt via de de app van RouteYou of op de mobiele website van RouteYou.
De app installeer je door in het hoofdmenu links bijna onderaan de optie aan te klikken “installeer de app”.

Afstanden en GPX Files Recreanten ( knooppuntroutes)
· 25 km: Digitale route 25 km
· 50 km: Digitale route 50 km
· 75 km: Digitale route 75 km

Wielertoeristen:
· 75 km: Digitale route 75 km
· 100 km: Digitale route 100 km
· 125 km: Digitale route 125 km
· 150 km: Digitale route 150 km

Mountainbike:
· 25 km: Digitale route 25 km
· 50 km: Digitale route 50 km
· 75 km: Digitale route 75 km