West-Vlaanderens Mooiste

West-Vlaanderens Mooiste 2019Ben je op zoek naar een leuk digitaal fietsevent waarbij je heel wat leuke en verborgen pareltjes ontdekt?
Neem deel aan West-Vlaanderens Mooiste in de maand augustus.

In 2020 zal West-Vlaanderens Mooiste echter op een alternatieve manier georganiseerd worden waarbij jij als deelnemer zelf bepaalt wanneer je deelneemt en dit in alle veiligheid.

West-Vlaanderens Mooiste is gekend voor het fietsen langs idyllische plekjes, het genieten van mooie landschappen en vergezichten en het ontdekken van toeristische trekpleisters. Recreatieve fietsers fietsen langsheen de fietsknooppunten (25, 50 & 75km) en de sportieve fietsers ( 75, 100, 125 en 150 km) kunnen zich uitleven op een sportief parcours.

De mountainbikers kunnen zicht uitleven op de onverharde paden in WVL, hiervoor worden er 2 leuke VTT-tochten ontwikkeld.

Als laatste kunnen gezinnen vanaf 21 juli deelnemen aan de Zoevende Zapper voor een leuke fotozoektocht op de fiets.
De winnaar van de zoektocht wordt verwend met een gezinsarrangement naar Disneyland Parijs!

#WVLM familiefietstochtFietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-Vlaanderen.
Iedere week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio.
Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan ‘West-Vlaanderens Mooiste’.

West-Vlaanderens MooisteAlle routes worden digitaal aangeboden om te gebruiken op je gps-toestel of smartphone. Recreanten en wielertoeristen kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen.
Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West-Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers.
Er komen een aantal tochten op maat voor de mountainbikers en een leuke fietszoektocht op maat van gezinnen met kinderen.

Deelnemen aan het fietsevent is in 2020 gratis.

Alle info over dit alternatieve concept vind je vanaf begin juli 2020 op www.westvlaanderensmooiste.be .

Je kan je er vooraf gratis aanmelden, waarbij je alle info omtrent de verschillende routes per mail ontvangt.