Week 2
Gezellig fietsen op vrijdag tijdens West-Vlaanderens Mooiste   #WVLM wielertoeristen
Omschrijving In de 2de week fietsen we richting het ‘Brugse Ommeland’ en het Nederlandse Zeeland. De recreatieve afstanden van 24 en 50km fietsen naar het lichtglooiende landschap in de buurt van Ardooie en Tielt, 75km verkent de bosrijke streek tussen Wingene en Beernem.

De wielertoeristen begeven zich naar de grenstreek in de omgeving van Damme, Sluis, Aardenburg en Maldegem.

Recreanten ( knooppunten):
<< Toeristische route beschrijving met knooppunten en plan van de route. >>  

Via het Kanaal Roeselare-Ooigem fietsen we naar Izegem waar je een bezoekje kan brengen aan museum ‘Eperon d’Or’. Voorbij het domein ’t Veld’ in Ardooie keert de 25km huiswaarts. De grotere afstanden fietsen richting het centrum van Pittem en passeren voorbij het bezoekerscentrum ‘Ferdinand Verbiest’. In de nabijheid van Egem splitst de route voor de 75km richting ‘Sint Pietersveld’ in Wingene de groene long van West-Vlaanderen.
Via Koolskamp, gekend voor Koolskamp Koerse komen we in Ardooie. Net voor de aankomst in Roeselare fietsen alle afstanden langsheen het natuurdomein ‘Rhodesgoed’ in Kachtem.

Wielertoeristen:
<< Toeristische route beschrijving met plan van de route. >>

De wielertoeristen fietsen vanuit het centrum van de stad richting Oostkamp. De 75km gaat richting Beernem en de grotere afstanden maken de doorsteek richting Sijsele. De 125 en 150km fietsen verkent de grensstreek met Nederland. De 150km maakt de oversteek naar Nederland, als de geldende maatregelen dit toelaten.

Mountainbikers:
In de 2de week verken je de streek van Moorslede, Zonnebeke en Beselare. Langsheen de Stroroute fiets je doorheen het natuurdomein ‘Het Vierkavenbos’.
De MTB-route is een aanéénschakeling van glooiende wegen doorheen de velden en groenzones met mooie uitzichten op het zuiden van onze Provincie.
Op de terugweg fiets je doorheen ‘het Bergmolenbos’ en de ‘Kleiputten’.

Start en aankomst Museum Koers, Polenplein 15 – 8800 Roeselare

In de nabijheid van je woning:
Je kan inpikken langsheen de route waar je woont

Kostprijs GRATIS
Verzekering Deelnemers die niet-aangesloten zijn bij een wielerfederatie zijn niet verzekerd tijdens het fietsen, aangesloten-leden zijn wel verzekerd. Je kan jezelf of je familie laten verzekeren bij Cycling Vlaanderen op volgende link:
https://forms.cycling.vlaanderen/WBVvoorjou/Lidworden2018_BS_REC.aspx
Makkelijk de route volgen op je smartphone?
Dat doe je zo.
1) Scan de QR-code in die bij de route hoort. Zo kom je terecht op de kaart-versie van je route op je smartphone.
2) Daar zie je een start-knop rechtsonder op de kaart. Activeer die zodat de kaart je positie volgt en zodat de kaart oriëntatie je rijrichting volgt.

Onderaan zie je statistieken die aangeven hoe snel je fietst, hoeveel kilometer je reeds gefietste hebt langs je route, en hoeveel je er nog moet doen. Als je doorklikt op de cijfertjes krijg je een extra stats-pagina met je gemiddelde snelheid, hoeveel hoogtemeters je reeds onder het rubber hebt en hoeveel je er nog moet doen, je berekende aankomsttijd, je actieve tijd en je totale tijd sinds de start.

Dit werkt via de de app van RouteYou of op de mobiele website van RouteYou.
De app installeer je door in het hoofdmenu links bijna onderaan de optie aan te klikken “installeer de app”.

Afstanden en GPX Files Recreanten ( knooppuntroutes)
· 25 km: Digitale route 25 km
· 50 km: Digitale route 50 km
· 75 km: Digitale route 75 km

Wielertoeristen:
· 75 km: Digitale route 75 km
· 100 km: Digitale route 100 km
· 125 km: Digitale route 125 km
· 150 km: Digitale route 150 km

Mountainbike:
· 25 km: Digitale route MTB 25km
· 50 km: Digitale route MTB 50 km
· 75 km: Digitale route MTB 75 km