Gezellig fietsen op vrijdag tijdens West-Vlaanderens Mooiste   #WVLM wielertoeristen
Omschrijving Het valleilandschap van de Mandel en de Leie staat op het fietsmenu op vrijdag. Fietsen langsheen waterwegen in een landelijke omgeving zijn uitstekende fietsingrediënten. Onderweg ontdek je heel wat verassende groene kantjes in een verstedelijkt gebied.

25 & 50km
De 25 & 50km fietsen via fietsvriendelijke wegen richting Izegem en Ooigem. Bij het heenrijden fietsen de beide afstanden langsheen het Provinciedomein ‘Wallemote-Wolvenhof’, de groene long van Izegem en op de terugweg ontdek je het museum ‘Eperon d’Or’ in Izegem. Wie opteert voor de 50km maakt kennis met de Muizelmolen in Hulste en heeft zicht op het natuurreservaat ‘Oude Leiearm’. De bevoorrading is voorzien in de OC Leieveld in Ooigem, een bedrijvig sportcentrum langsheen onze route.

75 & 100km
De wielertoeristen fietsen vanuit de bevoorrading richting Waregem. De 75km fietst dwars doorheen het Texas van Vlaanderen. Deze regio is gekend voor zijn rijke vlascultuur in het verleden. Ondanks een tanende periode beleeft het vlas heden zijn 2° jeugd. De geïndustrialiseerde regio wordt verkend langs ongekend en rustige, fietswegen, een ware ontdekking voor de fietsers.

De 100km fietst naar de poort van de Vlaamse Ardennen. Men kan zijn duivels ontbinden op en rond flanken van de Tiegemberg en de Holstraat in schilderachtige Gijzelbrechtegem. Beide afstanden fietsen langsheen de Leie, ‘The Golden Rivier’ genaamd, terug naar de bevoorrading in Ooigem om aan te sluiten op de andere afstanden.

Start en aankomst Expo Roeselare, Diksmuidesesteenweg 400 te Roeselare
Kostprijs · € 6 per dag/per tocht (bepijlde route, 1 of 2 bevoorradingen, fietsenservice, gratis consumptie bij aankomst, …)
· Kinderen tot en met 14 jaar nemen gratis deel.
· Deelnemers die zich op donderdag inschrijven om 4 dagen te fietsen betalen € 20, wat neerkomt aan € 5 per dag/per tocht.
Afstanden en starturen 25 km – vanaf 8u tot 15u
50 km – vanaf 8u tot 14u
· Men mag starten tot 15u maar de bevoorrading sluit om 15.30u.
75 km – vanaf 8u tot 14u
· Men mag starten tot 15u maar de bevoorrading sluit om 15.30u.
100 km – vanaf 8u tot 13u
· Men mag starten tot 15u maar de bevoorrading sluit om 15.30u.
Halte(s) 25km: locatie nog niet gekend
50km (1 maal): OC Leieveld in Ooigem
75 & 100km (2 maal): OC Leieveld in Ooigem
Toeristische insteken: Nog niet beschikbaar.
Toeristische insteken: Nog niet beschikbaar.
GPX files · 25 km: nog niet beschikbaar.
· 50 km: nog niet beschikbaar.
· 75 km: nog niet beschikbaar.
· 100 km: nog niet beschikbaar.