Sportelen"Sportelen is sporten met plezier, op eigen niveau en met vrienden. Wat wil je nog meer …
Sportelen, dat is samen van het leven genieten!

In het kader van West-Vlaanderens Mooiste organiseren we op donderdag 22 augustus een heuse Sporteldag. Tal van sport- en beweegactiviteiten op maat van de 55+ komen die namiddag aan bod. Iedereen is welkom!

 
Welke sporten worden aangeboden?

Sporteltest

Ontdek een volledig uitgewerkte testbatterij waarbij de fysieke fitheid van de 55 plusser word getest. De sporteltest, georganiseerd door Sport Vlaanderen, bestaat uit 7 lichaamsmetingen, 3 motorische tests en 1 uithoudingstest. Nadien geven we jou gericht advies over de resultaten en tips om jouw conditie te onderhouden.
 

Ping Pong

Geniet als duo of ploeg van 4 spelers van een sportief potje tafeltennis. Het beoefenen van de sport verbetert de reflexen, coördinatie, evenwicht en oog-handcoördinatie. Bovendien versterkt het de spieren van zowel het boven- als onderlichaam.
 

Sessie lijndansen

Laat je tijdens de initiatie lijndans meeslepen op het ritme van de muziek. Het dansgenre, oorspronkelijk ontstaan in Noord-Amerika, groeit meer en meer aan populariteit in Vlaanderen. Danservaring en een danspartner zijn absoluut niet noodzakelijk!
 

Initiatie katapultschieten

Taylor Pleysier, wereldkampioene katapultschieten, laat je tijdens deze initiatie kennis maken met alle geheimen die het katapultschieten te bieden heeft. Wist je trouwens dat katapultschieten naast een spel voor plezier en tijdverdrijf ook als echte sport beoefend word? Iedereen is welkom om deze sport aan te leren!
 

Core stability

Geniet van een gespecialiseerde core stability training tijdens West-Vlaanderens Mooiste. Stevige core spieren of een goede core stability zorgen ervoor dat je dagelijks beter functioneert en kunt bewegen en sporten met minder kans op blessures.
 

Fietsen

Geniet uiteraard van een van de vele ontspannende en sportieve fietstochten tijdens West-Vlaanderens Mooiste. Op donderdag fietsen we via Westrozebeke richting Langemark-Madonna. De fietstocht is gekenmerkt door de vele vlakke en verkeersarme wegen, wijde landschappen, vele historische hoeves en allerlei toeristische attracties langsheen de route. Inschrijven voor de fietstocht kan vanaf 8u.
 

Praktische info
· Datum: donderdag 22 augustus 2019
· Tijdstip: doorlopend vanaf 13u30 (fietsen kan vanaf 8u.)
· Locatie: Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400, Roeselare
· Kostprijs: Inbegrepen in de deelnameprijs van €5 voor een van de vele fietstochten. (Inclusief een koffie, gebakje en een zakje snoep!)

Meer info:
Vrijetijdspunt Roeselare: 051 26 24 00 – vrijetijd@roeselare.be