Wielerbond Vlaanderen, Voka en West-Vlaanderens Mooiste
slaan de handen in elkaar omtrent het
fietsproject Bike Your Business!

 
Voka

 

Voorstelling van het project Bike Your Business (BYB)

BYB is een laagdrempelig, recreatief bewegingsprogramma van Wielerbond Vlaanderen gericht naar de bedrijven waarmee het zo veel mogelijk werknemers op een gezonde manier aan het fietsen wil krijgen:

· Als sportfederatie wil Wielerbond Vlaanderen het positief effect van regelmatig bewegen op de gezondheid van de werknemers benadrukken.

· Daarnaast zorgt het niet alleen voor fittere en gezondere mensen, maar stimuleert het ook de collegialiteit, leidt het tot een meer efficiënte werking in het bedrijf en bevordert het de sfeer op het werk.

· Meer info omtrent het project Bike your Business
www.bikeyourbusiness.be | flyer Bike your business

 

Hoe ziet een programma Bike Your Business er nu uit?

Wielerbond Vlaanderen wil op een laagdrempelige manier bedrijven overtuigen om op een gezonde en verantwoorde manier haar werknemers aan het fietsen te krijgen:

Wielerbond Vlaanderen wenst op maat van het bedrijf een begeleiding op maat uit te werken rond 3 pijlers in samenwerking met verschillende partners:
-> Pijler 1 is de “on bike training” (begeleiding op de fiets, doelen, evenementen,…):

Het bedrijf kiest voor haar medewerkers een bepaalde doelstelling. Op maat van het bedrijf zal een trainingsschema voor de werknemers opgemaakt worden vanuit de trainingservaring die Wielerbond Vlaanderen heeft:

Er kan optioneel gekozen worden voor de begeleiding van fietstochten door Kortweg en dit zowel op de weg als in het veld.
-> Pijler 2 zijn de ‘omgevingsfactoren” (extrinsieke factoren: kledij, voeding, bikefitting,…):

Tijdens de kick off sessie in het bedrijf krijgen de werknemers tips & tricks mee over kledij, voeding, een goede fietsafstelling,… zodat ze op een gezonde en verantwoorde manier aan het fietsen kunnen:

Onder de vorm van workshops gegeven door partners zoals Etixx (sportvoeding), Nodrugs (wielerkledij), kan er per thema dieper in gegaan worden op een bepaald thema.
-> Pijler 3 is de “off bike training” (intrinsieke factoren)

Dit is een pijler die vaak vergeten wordt, maar die niet minder belangrijk is en dit in de preventie van blessures. In deze pijler gaan we een samenwerking aan met Spartanova. Je kan er je lichaam bij een kinesist uit het Spartanova netwerk laten screenen op blessurerisico en een gepersonaliseerd Off-Bike oefenprogramma laten opstellen om op die manier te kunnen blijven fietsen zonder (overbelastings-)letsel.

 

Voorstelling van de samenwerking

De samenwerking met het fietsevent West-Vlaanderens Mooiste heeft geresulteerd in een concreet voorstel (dat verder op maat kan uitgewerkt worden) naar de West-Vlaamse bedrijven toe:

Het is een programma geworden waarin Wielerbond Vlaanderen haar ervaring en kennis aanspreekt om werknemers op een verantwoorde en gezonde manier samen aan het fietsen te brengen. De apotheose van de sportieve uitdaging is het samen fietsen op één of meerdere dagen tijdens het fietsevent “West-Vlaanderens Mooiste” in Roeselare:

In de voorbereiding kunnen de deelnemers deelnemen aan verschillende trainingsritten:
* 16 mei: Bossen en poldertocht in Brugge.
* 13 juni: Roeselare – Catsberg – Roeselare. | Bekijk hier de folder
* 27 juni: Heuvelrugtocht in Westrozebeke.
* 1 augustus: Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem. | Bekijk hier de folder

De bedrijven die het wensen kunnen terecht bij de organisatie van West-Vlaanderens Mooiste voor uitgebreide cateringmogelijkheden na de tocht.

 

Voor meer info kun je terecht bij volgende personen

Wielerbond Vlaanderen – Bike your Business

-> Sporttechnisch coördinator recrea
Dhr. Mathieu Bruyneel
T 09 321 90 24
G 0472 28 18 92
E mathieu.bruyneel@wielerbondvlaanderen.be

->West-Vlaanderens Mooiste
Sportdienst Roeselare
Dhr. Björn Leenknegt
T 051 2623 60
G 0496 26 48 06
E bleenknegt@roeselare.be

 

logo Bike your business