West-Vlaanderens Mooiste - De Roeselaarse fietsvierdaagse

West-Vlaanderens Mooiste: Het parcours

West-Vlaanderens MooisteAan de hand van de verschillende fietstochten die West-Vlaanderens Mooiste biedt, kunnen deelnemers tussen 23 en 26 augustus per fiets ontdekken wat de provincie West-Vlaanderen te bieden heeft. Wegfietsers en mountainbikers krijgen de kans om heel wat unieke plaatsen te bewonderen.

Vanuit Roeselare als hart van de provincie verkennen de verschillende tochten van West-Vlaanderens Mooiste elke keer opnieuw een ander deel van het West-Vlaamse land. Langs fietsvriendelijke wegen krijgen deelnemers de kans om natuur, cultuur en historisch erfgoed te ontdekken. Met tochten van 25 tot 150 kilometer vindt iedereen een tocht op maat.

Op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus zal het bestaande fietsknooppuntennetwerk dienst doen als leidraad voor tochten met een thematische insteek zoals ‘Het jaar van Odiel’ (100 jaar geleden won Rumbekenaar Odiel Defraye de Tour de France, nvdr.) of ‘150 jaar kanaal’. Zaterdag 25 augustus loopt een bewegwijzerde route doorheen de streek rond Ieper en het Heuvveland en zondag 26 augustus wordt de omgeving tussen Roeselare en het bosrijke Beernem aangedaan.

Daarnaast komen ook mountainbikers op zaterdag en zondag aan hun trekken. Land- en boswegen in combinatie met technische gedeeltes en voor het eerst geopende zones bieden bikers een heuse ontdekkingstocht, met afstanden tot 80 kilometer.

Alle informatie over West-Vlaanderens grootste fietsevenement vind je op www.westvlaanderensmooiste.be.
Grinta.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Limburg fietsvierdaagse       Logo West-Vlaanderens Mooiste, fietsvierdaagse Roeselare       Oost-Vlaanderens Mooiste


Sporters Beleven meer       Logo Volksagen Maes en Zoon      Fiets XL Roeselare

   

Koers, Wielermuseum Roeselare Coppa Grinta LM Classics   Krant van West-Vlaanderen   Nieuwsblad Grinta fietsmagazine Wielerbond Vlaanderen Radio 2 Provincie West-Vlaanderen   Wandelsport Vlaanderen
fietstoerisme in harmonie   Auto carwash rondpunt     Bikesolutions   Sportfoods   Gezinsbond Pasar   stad Roeselare