Limburgs Mooiste

fietsen tijdens West-Vlaanderens MooisteWielrennen is een ontzettend populaire sport in de Benelux. En als amateur wielrenner leg je hier natuurlijk veel wielrenroutes af. In de Benelux zijn er verschillende regionen met uitdagende wielrenroutes met een rijke historie. Een van de meest historische plekken in de wielerhistorie is het Zuid-Limburgse asfalt. Denk aan de beroemde Eyserbosweg en de Keutenberg. En natuurlijk de Amstel Gold Race. Kortom, genoeg pittige wielrenroutes in Zuid-Limburg. Maar wij geven graag drie aanraders voor pittige wielrenroutes in Zuid-Limburg.

#1 De Maasroute
Een van de bekendste landkenmerken in Zuid-Limburg is natuurlijk de Maas. Hoe mooi is het als u vlak langs de maas een prachtige wielrennerstocht kunt afleggen? Langs de route liggen verschillende bekende colletjes zoals de Fromberg. Er zijn ook genoeg vlakke stukken op de route waarop lekker tempo kan worden gemaakt. Kortom een toproute van 92,4km lang die u leidt langs verschillende Zuid-Limburgse dorpjes zoals Valkenburg, Meerssen en Simpelveld.
Als je de route niet in één keer afrijdt, dan is een goede nachtrust natuurlijk zeer belangrijk. Ben je bijvoorbeeld met een groepje van 14? Dan is dit Ulvend vakantiehuis 14 personen een ideale uitvalsbasis!

#2 Grensstreek Zuid-Limburg
Als je de grensstreek in Zuid-Limburg bezoekt is het natuurlijk logisch dat je een tocht door de regio maakt. De fietsroute heeft 9 beklimmingen en een lengte van maar liefst 82 kilometer. Een pittige uitdaging. De route start in het prachtige heuvelland, maar voor u het weet fietst u al de eerste berg op. Zo kom je onder andere de Cosenberg tegen waar de piek een stijging van maar liefst 19% kent. Maar gelukkig is er na een beklimming ook weer een daling. De achter beklimmingen zijn daarom een fijne uitdaging voor de wielrenner. Een bekende route die je zeker een keer gereden moet hebben.

#3 Lus 2 van de Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race, wie kent het niet. Een wielrenroute die ook zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg. Wij raden Lus 2 aan om te doen. Deze route is 109,6km lang en een verschillende bekende bergen komen langs:
· De Cauberh
· De Gulpenerberg
· De Vaalserberg

Een echte uitdaging dus die u door de prachtige natuur van Zuid-Limburg leidt. Veel mensen kiezen er ook voor om deze rit op te delen en dichtbij te overnachten. Ga je bijvoorbeeld met de gehele wielervereniging op pad? Dan is een groepsaccommodatie 40 personen een ideale uitvalsbasis voor uw vereniging.

www.ulvend.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *