ontdek fietsroutes West Vlaanderen

Fietsroutes die je niet mag missen in de omgeving van Roeselare.

Ligt niet alleen op de route voor fietsers die van Nederland naar Zuid-Frankrijk fietsen, in de omgeving zijn ook veel kortere routes te vinden. Zorg als je een fietsroute fietst altijd voor een goede voorbereiding. Gaat het regenen dan is het verstandig regenkleding mee te nemen, en bedenk vooraf op welke plekken je pauze gaat houden. Je kunt je ook vast inlezen in de bezienswaardigheden zodat je het verhaal achter de objecten kent.
 
ontdek fietsroutes West Vlaanderen

Gitsbergroute(ongeveer 45 km)

De naam van deze route komt van de Gitsberg in het plaatsje Gits, waar je tijdens deze route overheen fietst. De route begint vlak naast de Gitsberg waardoor je ook gelijk over de berg heen gaat. Het hoogste punt van deze berg is rond de 42 meter. Vanaf Gitsberg ga je richting het zuidoosten en vervolgens richting het zuidwest om langs Hooglede te fietsen. Hier vandaan ga je een lang stuk naar het zuiden en ga je vlak voor Ruiter richting het westen naar Westrozebeke. Dit is gelijk een mooi plekje om pauze te houden. Vanaf Westrozebeke ga je richting het noorden door Stadenberg heen (je fietst om Staden heen) tot je vlakbij Kortemark bent. Hiervandaan ga je weer richting het westen zodat je weer bij de voet van de Gitsberg uitkomt.
 

De bekende Bedevaartroute (40km)

Deze bekende route ligt in het zuiden van Roeselare. Je fietst tijdens deze route door het gebied tussen Menen en Roeselaken. De route begint in Dadizele waarvandaan je naar Slypskapelle fietst. Hiervandaan fiets je naar het noordwesten naar Broodseinde, vanaf Broodseinde worden de bergen een stuk hoger (tot wel 48 meter). Je fietst naar het noorden en vanaf Passendale zijn de bergen een stuk lager. Je fietst nu via het noorden van Moorslede, waar je een hele stijle berg tegenkomt (je kunt de route ook aanpassen om deze berg te vermijden). De berg is meer dan 50 meter hoog en hiervandaan fiets je naar het oosten tot je iets ten zuiden van Zilverberg bent. Vanaf hier fiets je bijna 10 kilometer richting het zuiden langs Ledegem helemaal tot een stukje ten zuiden van Kezelberg. Hier maak je de bocht richting Dadizele zodat je weer bent waar je bent begonnen.

Kan je nog een nieuwe fiets gebruiken? Kijk dan eens bij deze transportfietsen van Fietsenopfietsen.nl.
 

FD Schroefke (34 km)

Dit is een vlakke route welke uniek is door de vele bezienswaardigheden welke je tegenkomt, en dan met name de vele kapellen met elk hun eigen verhaal. Je begint de route in Roeselare zelf, waarvandaan je naar het noorden fietst tot de rotonde bij Wijnendale. Op de rotonde sla je rechtsaf en ga je door Beveren waar je verschillende leuk terrasjes hebt om wat te drinken. Je vervolgt de weg via de Hooistraat, richting het noorden over de beverensestraat. Onder de snelweg door ga je weer rechtsaf (richting het zuiden) en steek je na ongeveer 5 kilometer het Noordkanaal over. Nu fiets je deels door Rumbeke en vervolg je via Oekene je weg richting het westen. Na 8 kilometer steek je de Roeselaarsestraat over en ga je weer richting het noorden. Ten slotte volg je de Groenestraat naar Roeselare en kom je weer uti op het punt waar je ook bent begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *