West-Vlaanderens Mooiste - De Roeselaarse fietsvierdaagse

Cultuurproject ‘Mijn Droompeloton’ vanaf maandag 31 juli

Mijn Droompeleton door Jef SterckxAntwerps kunstschilder Jef Sterckx toert momenteel Vlaanderen rond met zijn droompeloton. Een peloton dat bestaat uit een 40 à 50-tal kartonnen sculpturen van wielerlegendes, ingekleurd met houtskool, inkt en verf.
Het is een prachtige tentoonstelling waarin de grootste wielerhelden van vroeger en nu op fantastische wijze worden afgebeeld. Strijdende renners zoals Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Rik Van Looy, Jean-Pierre Monseré, enz. passeren allemaal de revue.
Bedenker en maker Jef Sterckx ging aan de slag met verpakkingsdozen van fietsen die hij in Antwerpse fietsenwinkels ophaalde. Met een figuurzaag sneed Jef het peloton uit het karton en bewerkte het met ijzer tot samenhangende beelden. Met houtskool, inkt en verf bracht hij de renners tot leven.
Naar aanloop van West-Vlaanderens Mooiste worden een aantal renners uit het peloton geplaatst op locaties in de stad. Hieraan wordt een wedstrijd gekoppeld, waarbij deelnemers kans maken op het winnen van een elektrische fiets ter waarde van 2000 euro.

Na hun parcours door de stad vinden de renners hun finish op West-Vlaanderens Mooiste en kunnen ze daar 4 dagen bekeken worden.

Meer info over Jef Sterckx: www.jefsterckx.be

Start en einde van de wedstrijd: vanaf maandag 31 juli tot en maandag 21 augustus om 12u!

Waar kan men deelnameformulieren bekomen?
Deelnemende partners en Vrijetijdspunt Roeselare.

Waar indienen?
Wielermuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Limburg fietsvierdaagse       Logo West-Vlaanderens Mooiste, fietsvierdaagse Roeselare       Oost-Vlaanderens Mooiste


Sporters Beleven meer       Logo Volksagen Maes en Zoon      Fiets XL Roeselare

   

Koers, Wielermuseum Roeselare Coppa Grinta LM Classics   Krant van West-Vlaanderen   Nieuwsblad Grinta fietsmagazine Wielerbond Vlaanderen Radio 2 Provincie West-Vlaanderen   Wandelsport Vlaanderen
fietstoerisme in harmonie   Auto carwash rondpunt     Bikesolutions   Sportfoods   Gezinsbond Pasar   stad Roeselare